Basında Muz

Muz Meslekler

Muz Ürünleri

Yasa ve Yönetmelikler

Yayınlar

Araştırmalar

Linkler

İletişim

MUZUN BAZI ÖZELLİKLERİ

 

2.1. Tüketim Alanları

Muz yukarda anılan özellikleri yanında çiğ olarak yenebilen en güzel meyvelerden biridir. Meyve salataları arasında da yer alır. Muz yeşil iken pişirerek de yenilir.  

 

2.2. Diğer Özellikleri

Muz, şifalı bitki, beyin gıdası veya afrodiziyak olarak ünlenmiştir. Gövdeler bir ay suda ıslatılıp, özel tarakla tarandığında ortaya çıkan elyafdan ilkel usullerle saç örgüsü gibi halat örüldüğü biliniyor. Muz liflerini Afrika’daki yerli halk, şapka, hasır ve hediyelik eşya yapımında kullanıyor. Avrupa’da gemi halatı, oto döşemeleri yapımında kullanılıyor.[1] Muz gövdesinin, yaprak sapının veya salkımın suyu çok güçlü bir kan kesicidir.

Ana Sayfa



[1] ALAN, Kutlay, 1995